Yacht > Články > Aktuality >

PROJEKT PLATFORMY OCEAYA |Luxusní zázemí pro sport i odpočinek na vodě

23.09.2024 |
Aktuality

Společnost MEYER Floating Solutions, která je známá svými zkušenostmi a odborností v oblasti inovativních stavebních technologií na vodě, představuje nový projekt ve spolupráci s Oceaya LLC. Práce na projektu Oceaya má být zahájena již v roce 2025 a bude se jednat o první transformovatelný plovoucí ostrov této velikosti na světě. Něco podobného, jen trochu menšího, máme již v Praze na Vltavě před Železničním mostem.

Díky své modulární konstrukci je možné Oceayu využít k nejrůznějším účelům. Plovoucí platforma může posloužit jako místo pro módní přehlídky, filmová promítání, luxusní noční kluby nebo restaurace. Oceaya  nabízí nastavitelnou plochu od 370 m2 až po více než 1 115 m2. Další technické údaje bohužel ještě nejsou známé, kromě velikosti prostoru by měl být přizpůsobitelný i tvar celé platformy. Na tomto projektu se podílí světoznámí architekti a designéři, například ze společností Waterstudio. NL nebo Prospect Design International, a při výstavbě je kladen velký důraz na udržitelnost a minimální dopad na životní prostředí. Můžeme určitě říct, že se jedná o významný milník v oblasti udržitelné lodní a vodní architektury.

Najdete ve vydání YACHT 9/2024


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena