Yacht > Články > Lodě > Plachetnice >

SWAN 78 |Pohodlí, rychlost, prostor

17.06.2024 |
Plachetnice

Finský výrobce plachetnic Nautor Swan má na kontě další krasavici, o jejíž architekturu se postaral legendární Germán Frers. Ačkoliv si už můžete objednat i model Swan 80, z dosud vyrobených lodí řady Swan je osmasedmdesátka zatím největší.

Samozřejmě že jsme v předchozím tvrzení vynechali řadu SwanMaxi, která zahrnuje i modely až do 128 stop délky. I když je Swan 78 o přibližně 50 stop kratší, díky jedinečnému návrhu exteriérů i interiérů tak ani nepůsobí. Se svou maximální šířkou přesahující šest metrů představuje pohodlí pro posádku i na zaoceánských plavbách. A to jsme zatím nezmínili jednoduchost ovládání, která je v této velikostní kategorii také celkem výjimečná.

Čtyři prodané kousky

Výrobce ani nestihl Swan 78 postavit na vodu a už měl prodané čtyři kousky. Je vidět, že milovníci lodí, kteří nemají hluboko do kapsy, nedají na Nautor Swan dopustit. Jachta s délkou 24 metrů byla ve své první verzi, jako Swan 78 - 001 HAROMI, spuštěna na vody Baltského moře ve finském Pietarsaari. Swan 78 vlastně nemá 24 metrů, ale 23 metrů a 98 centimetrů. Je to kvůli regulacím délky pro rekreační jachty.

Tuto plachetnici představujeme ve vydání YACHT 6/2024, které je možné zakoupit ZDE.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena