Yacht > Články > Plavby a revíry >

Amazing Thailand Flotilla Sailing 2024 |18. – 25. května 2024, PHUKET

01.07.2024 |
Plavby a revíry

Ve druhé polovině května se uskutečnila již třetí flotilová plavba po nejkrásnějších thajských jachtařských revírech s podporou časopisu Yacht, Thajské centrály cestovního ruchu a firmy Dream Yacht Worldwide. Této jarní plavby po Andamanském moři v Thajsku se zúčastnilo celkem pět katamaranů a tři jednotrupé plachetnice.

Trasa byla vybrána na základě znalostí místních podmínek podle předem naplánovaného itineráře a operativně se upravovala podle počasí a okamžitých podmínek plavby. Každé ráno se konal briefing kapitánů, kde se vše potřebné důkladně probralo. Jednotlivé denní úseky plavby měřily okolo 25 až 30 Nm a v programu byla zařazena ta nejzajímavější místa dané oblasti. Startovním a cílovým přístavem byla Yacht Haven Marina na ostrově Phuket.

Jak už bylo zmíněno výše, plavba byla pojata jako flotilová, takže všechny lodě jely pohromadě. Vzhledem k první návštěvě Indického oceánu se ukázal tento projekt jako velice vhodný. Nevznikl téměř žádný problém s projetím kritických míst. A přitom jsme zde byli koncem května, kdy bývá nejvýraznější rozdíl mezi přílivem a odlivem. To se musí počítat nejen s hloubkou, ale i s proudy.

Velkou výhodou byla pomoc doprovodného katamaranu charterové společnosti Dream Yacht Worldwide, protože servisní technik na palubě znamenal nenahraditelnou pomoc pro téměř všechny lodě. Servisní technik například bleskově opravil problém s nafukovacím člunem, jindy zas uvedl do provozu nefunkční klimatizaci, která byla důležitou součástí vybavení lodi, neboť i v noci bývaly teploty nad 30 °C. Z dalších technických vychytávek jsme hojně využívali i instalované odsolovací zařízení, neboť jsme nekotvili v přístavech, ale na vodě.

Celou reportáž a zážitky z lodního deníku Lukáše Stacha najdete v letním dvojčísle YACHT 7-8/2024,které je možné zakoupit ZDE.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena