Yacht > Články > Technika >

Jak Boatsafe řeší nejčastější škody na lodi

24.06.2024 |
Technika

Nehodu na moři má v průměru každá desátá loď v charteru pojištěná u Boatsafe. Nejčastěji se škoda  pohybuje okolo 1 500 eur, ale minimálně v pětině případů dojde ke ztrátě celé kauce. O tu přichází jachtaři i u zdánlivě banálních škod, jako je například vylomená lukna. Její výměna totiž stojí až 2 000 eur. I proto je dnes běžnou součástí každé plavby pojištění kauce, protože vám s úhradou škod pomůže.

...

4. Odření nebo poškození trupu

Nehoda, která děsí většinu rekreačních jachtařů, se objevuje v patnácti procentech případů. K fatálnějšímu poškození došlo při kontaktu lodí na regatě, menší škody se stávaly tradičně při přistání či odplouvání od mola v silném větru nebo při úderu uvolněné kotvy.

5. Namotání lana, zpravidla mooringu

Škoda při namotání vede často ke ztrátě celé kauce, a to v případě, že se do převodové nohy dostane voda. U menšího poškození pak zaplatíte zhruba 1 000 až 1 500 eur. Rizikové je podávání mooringu pod lodí nebo příliš rychlé odplutí po jeho odhození.

Více se dočtete v červnovém vydání YACHT, které je možné zakoupit ZDE.


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena