Yacht > Články > Technika >

Nový Volkswagen Amarok |Zvládne každou cestu i každou práci

18.09.2023 |
Auta

Stylový pick-up VW Amarok je vybaven nejmodernějšími asistenčními a ovládacími systémy. K dispozici jsou dva čtyřválcové turbodiesely(TDI) a jeden šestiválcový TDI V6, vždy s možností pohonu všech čtyř kol 4MOTION s individuálně nastavitelnými režimy pohonu a nejvyšší přípustnou hmotností přívěsu až 3 500 kg.

V porovnání s předchůdcem vzrostla nejvyšší přípustná hmotnost soupravy z šesti na šest a půl tuny. Je možné vybírat ze čtyř výbavových linií Amarok, Life, Style, PanAmericana a Aventura. Verze se čtyřválcovými motory se sériově dodávají se šestistupňovou manuální převodovkou. U motorů V6 TDI o výkonu 177 kW je vždy sériově dodávána desetistupňová automatická převodovka. Nový Amarok měří na délku5 350 milimetrů, tedy o 96 milimetrů více než jeho předchůdce a ceny modelu Amarok začínají již na 911 482 Kč bez DPH.

Amarok, který jsme měli k dispozici do testu, byl ve výbavě Style s třílitrovým šestiválcovým motorem a desetistupňovou automatickou převodovkou. ízda s ním je překvapivě pohodlná a tichá přesto, že na testovaném autě byly pneumatiky určené do terénu. Ocenil jsem výstražné diody ve zpětných zrcátkách, která hlídají mrtvý úhel, i velký displej na středové konzoli. Ačkoliv je většina funkcí ovládaná dotykově, nastavit hlasitost a vypnout rádio lze klasickým otočným ovladačem.

Digitální displej před řidičem umožňuje vybírat řidiči zobrazované hodnoty v mnoha variantách a kombinacích. Během jízdy fungovaly výborně aktivní tempomat, kamery s výhledem360 stupňů, pohodlné sedačky nebo elegantní čalounění obšité kůží. S novým Amarokem se jede jako s osobním autem s vynikajícím výhledem díky výšce vozu, větší pozornost vyžaduje například parkování v podzemních garážích. Korbu je možné díky uzamykatelné roletě používat za jakéhokoliv počasí, navíc se na ni vejde klidně celá paleta až do hmotnosti 1,19 tuny. Příjemné jsou i detaily v interiéru, jako zásuvky na dvanáct i dvě stě dvacet voltů a klasické USB i USB-C. Volič jízdních režimů umožňuje jízdu s pohonem na zadní nápravu a tři varianty pohonu všech kol s maximální průchodností terénem Nebo s jistotu vytažení lodě na přívěsu z vody prakticky kdekoliv.

www.vw-uzitkove.cz


Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena